Tryg Forsikring gir alle medlemmer i Norges Musikkorps Forbund (NMF) billige forsikringer fordi korpsmusikere er mer forsiktige og gjør mindre skade på seg seg og andre – enn gjennomsnittet.

– Vår erfaring er at musikere som passer godt på dyre instrumenter, også er like påpasselige med andre personlige eiendeler.

Det forteller sjefen for forsikringsselskapet Tryg i Norge, Espen Opedal. Han har selv vært aktiv korpsmusikant og dirigent i en årrekke. I fjor tegnet Tryg en samarbeidsavtale med Norges Musikkorps Forbund.

Den gir blant annet alle medlemmer en rabatt på opptil 23 prosent på alle forsikringer med det Tryg.

I alt er det registrert 60 000 tusen medlemmer i Norges Musikkorps Forbund, fordelt på drøyt 1600 korps.

Greie og forsiktige folk
— Vi kan gi en lav pris fordi vi vet at korpsmusikantene utgjør en lavere risiko. De tar vare på tingene sine og har ofte en litt mer nøktern livsstil, uten dyre gjenstander og utstyr som kan ødelegges.

– I tillegg gir selvsagt avtalen et stort volum som gjør det mer rasjonelt for oss å betjene kundene, noe som igjen gir lavere pris, sier Opedal.

Opedal legger til forsikringsselskaper hele tiden er på jakt etter «drømmegrupper» som kan bidra med stabile premieinntekter, og få skader.

Det gagner blant annet Norges Musikkorps Forbund, som får en bedre avtale med Tryg, fordi medlemmene er mer forsiktige enn gjennomsnittet.

Kjøpt forsikring gir støtte til lokale musikkorps

I avtalen mellom Tryg og NMF er det lagt inn en ordning som fungerer slik at korpsene tjener penger på at deres medlemmer kjøper private forsikringer.

— I gruppeavtalene har vi forsikret medlemmenes instrumenter og musikkreiser til en billig penge. Hvis medlemmene eller deres familier i tillegg kjøper forsikringer hos Tryg tilfaller tre prosent av premien det lokale musikklaget de spiller i. I løpet av det siste året er det flere korps som har skaffet seg flere tusen kroner i ekstra inntekter grunnet denne ordningen, sier Opedal.

Ps! Lurer du på hvilken yrkesgruppe som er mest forsiktige? Tryg Forsikring har også en avtale med Utdanningsforbundet. Tal helt tilbake fra 2002, viser at denne yrkesgruppen passer på tingene sine og gjerne vil gjøre opp for seg. Dette gir dem kollektive fordeler som Tryg og lærerne tjener på

Om forfatter

Arvid Steen er ansatt som historieforteller og pressekontakt i Tryg.

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert