Karl Fredrik Dyhre Breivang og Ole Kristian Temte ble hedret av Norges Livredningsselskap for å ha reddet liv med Tryg Forsikrings livbøye. – Uten livbøyen ville liv gått tapt, sier Ole Kristian.

De to karene handlet raskt og reddet et liv en sen kveld i august. Etter et sponsorarrangement på Tjuvholmen var Ole Kristian Temte fra Nedre Eiker på vei til bussen da han hørte et plask. Da han så et menneske i sjøen, kastet han av seg ytterklærne og hoppet uti. Han fikk raskt hjelp av Karl Fredrik Dyhre Breivang fra Asker.

Les mer om livbøyen til Tryg

Lagarbeid
Ved hjelp av en livbøye fra Tryg Forsikring fikk de to reddet mannen som ramlet i vannet.

– Mannen som var falt i vannet lå med ansiktet ned, men jeg fikk snudd ansiktet hans opp. Det var dypt og langt opp til brygga, og tungt å holde ham flytende. Da kom også Karl Fredrik til unnsetning og hoppet uti med en livbøye som vi fikk tredd over mannen imellom seg. Slik klarte vi vente til redningsmannskapene kom, sier Ole Kristian Temte.

Heltedåd
For denne redningsdåden ble Ole Kristian og Karl Fredrik hedret med diplom fra Norsk Livredningsselskap. Det skjedde nylig i festsalen i Bærum rådhus, med ordførere og familier til stede.

– Dere er hverdagshelter. Vi er veldig glade for at det finnes folk som handler og gjør det riktige når liv er i ferd med å gå tapt. Det er mange som er takknemlige og stolte av deres uselviske innsats. Uten deres innsats ville mest sannsynlig et liv gått tapt en augustdag på Aker Brygge i fjor, sa president i Norges Livredningsselskap, Claire Alfonso i sin takketale til de to redningsheltene.

– Vi ville gjort det samme igjen. Og jeg håper andre ville reagert på samme måte om det var jeg som holdt på å drukne, sier Ole Kristian Temte.

Bøye redder liv
Tryg Forsikring har 40 000 livbøyer plassert langs norskekysten, ved innsjøer og i havneområder. Leder for samfunnsansvar i Tryg, Monica Rimestad, er glad for at bøyen kunne bidra til at liv ble reddet. Dessverre er det slik at noen steder er livbøyen fjernet eller herpet av folk som ikke vet bedre, forteller hun.

Livbøyen til Tryg redder liv – året rundt. (Foto: Tryg)

– Denne historien viser at livbøyen er med på å redde liv. Og vi er veldig glade for at det gikk bra, og at Ole Kristian og Karl Fredrik hadde kunnskaper om hvordan bøyen skulle brukes. Dessverre er det slik at flere steder i Norge er livbøyen ødelagt eller fjernet av folk som bruker den som et leketøy, eller bare er ute etter å ødelegge. Livbøyen er satt opp for å redde liv. Om den mangler, så kan liv gå tapt, sier Rimestad.

Om forfatter

Arvid Steen er ansatt som historieforteller og pressekontakt i Tryg.

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert