Tryg advarer mot løse DAB-adaptere i bil. – Bilistene trenger ikke flere dingser som distraherer dem. Bytt ut bilradioen i stedet, og unngå trafikkfarlige adaptere, melder forsikringsselskapet.

Her kan du tegne bilforsikring hos Tryg

– Vi går så langt som å fraråde løse DAB-adaptere i bilen. Sjåførene forholder seg allerede til mobiler, GPS-skjermer og underholdningselektronikk i bilen – de trenger ikke ytterligere distraksjoner, sier Irgens videre. – Brukervennligheten til DAB-adapterne er også varierende, og dersom det for eksempel er vanskelig å skifte kanal kan det være trafikkfarlig å bruke dem, sier leder i Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal.

Espen Opedal, leder Tryg Forsikring, Norge.

– I Tryg ser vi at antall eneulykker på norske veier har steget dramatisk de siste ti årene. Dette støttes av bransjetall fra Finans Norge. En del av disse ulykkene oppstår fordi sjåføren blir distrahert, for eksempel av en mobiltelefon. Et DAB-adapter vil bidra til ytterligere forstyrrelse av bilføreren og kunne føre til enda flere ulykker, sier Opedal.

Tryg anbefaler at man bytter ut den gamle FM-radioen i bilen til en ny DAB-radio, i stedet for et adapter.
– Det koster litt mer, men er mye sikrere, sier Tryg-sjefen.

Han minner om at forsikringsutbetalingen kan bli redusert etter en ulykke dersom det viser seg at sjåføren lot seg distrahere av elektroniske innretninger i bilen.

Om forfatter

Arvid Steen er ansatt som historieforteller og pressekontakt i Tryg.

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert