– I tillegg viser undersøkelsen at de som leier ut hybler til studenter slurver med å informere om brannsikkerhet, nødutganger og andre tiltak som gjør hybler brannsikre. Både utleiere og studenter må ta litt mer ansvar for egen sikkerhet, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

I disse dager gjennomfører Norsk brannvernforening og Tryg en landsdekkende brannforebyggende kampanje for å hjelpe studenter som vet for lite om brannvern.

Må ha hjelp
– Mange studenter er i en situasjon hvor de for første gang skal klare seg selv i hverdagen. Undersøkelser blant studenter viser at kunnskapen og bevisstheten rundt dette med brannsikkerhet, er dårlig. Gjennom denne kampanjen vil vi derfor bidra til at studenter får øynene opp for hvor viktig det er å ivareta sin egen sikkerhet, sier Tor Erik Skaar i Norsk brannvernforening.

Fakta:
· En av tre røykvarslere på studenthybler blir aldri sjekket
· 5.000 til 10.000 studenter har ikke røykvarsler i boligen sin
· To av ti studenter har ikke tilgang til slokkeutstyr der de bor
· Kun 30 prosent av studenter som bor i organiserte studentboliger f.eks. gjennom studentsamskipnaden, har fått informasjon om slukkeutstyr.
· 51 prosent av de som leier bolig privat sammen med andre har ikke fått instruksjoner om brannsikkerheten av utleier.

På plass på alle studiesteder
Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring samarbeider med lokale brannvesen over store deler av landet.


Viktig å forebygge for brann. En røykvarsler kan redde liv.

– Brannvesen er på plass med en informasjonsstand på en rekke studiesteder i forbindelse med semesterstart. Der får studentene muligheten til å slå av en prat, få med seg viktig brannforebyggende informasjon, og et nytt røykvarslerbatteri om de mangler det, sier Tor Erik Skaar i Norsk brannvernforening.

Mobilspill skal fenge de unge
Nytt av året er at Tryg Forsikring ønsker å bruke mobilen for å få studentene til å få opp øyene for hvor alvorlig en brann kan være.
Tryg har utviklet VR mobilspill som gir brukeren et realistisk bilde av å stå midt i en brann.

– I gjennomsnitt dør fem personer hver måned som følge av brann i Norge. Spillet har som mål å bidra til at dette tallet reduseres, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

– Vi er alle redd for å rammes av en brann. Personlige eiendeler kan bli brent opp, og liv kan gå tapt. Tryg Forsikring ønsker med en app å bidra til at nordmenn blir litt mer bevisst på hvordan de kan unngå brann, og hvordan de skal opptre om de kommer ut for en brann, sier Arvid Steen.

Trygs app «VR House Fire» som nå finnes på Apple Store og Google Play er den første i sitt slag i Norge. Appen er utviklet av Tryg Forsikring.

Om forfatter

Arvid Steen er ansatt som historieforteller og pressekontakt i Tryg.

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert