Liv N. Haugen (67) fra Bergen fikk store ryggproblemer på en ferie i Alicante. Uten reiseforsikring måtte hun ha betalt nærmere 250 000 kroner for legehjelp og ambulansefly hjem. – Jeg har hatt reiseforsikring hele mitt liv. Det reddet meg da ryggen slo seg vrang, sier Liv.

Liv N. Haugen er en sprek 67 åring fra Bergen. «Men man vet jo aldri hva man råker ut for på reise», som hun sier. Det være seg ulykker, tyveri eller som i Livs tilfelle; plutselig slo ryggen seg vrang. Dette skjedde i november i fjor.

Rett på sykehus
– Jeg var ute på min faste morgentur. Plutselig begynte jeg å kjenne smerter i ryggen. Etterhvert ble smertene bare verre og verre. Jeg kom meg tilbake til min mann på hotellet. Men smertene var nå uutholdelige. Vi skjønte raskt at jeg måtte til lege, sier Liv.

«Jeg gambler ikke med liv og helse»

Liv og mannen kom seg til legen. Han skjønte raskt at skaden var alvorlig, og sendte Liv videre til sykehuset i Alicante.

Et stort apparat hjalp Liv
Da tok Liv kontakt med Tryg for å høre hvordan reiseforsikringen kunne hjelpe.

Roy Vetaas, reiseekspert i Tryg Forsikring

Roy Vetaas

– Jeg fikk veldig god hjelp av en hyggelig norsk dame på Trygs alarmsentral. Hun opprettet et skadeteam som tok seg av alt det praktiske rundt mitt sykebesøk. Trygs leger snakket med de spanske legene. Etterhvert ble det klart at jeg skulle fraktes hjem til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Tryg ordnet med alt det praktiske. Transport, ambulansefly og innleggelse på sykehus i Bergen.

– Det var veldig betryggende å se reiseforsikringen min i «arbeid» smiler Liv.

Les mer om reiseforsikringen til Tryg her

Gambler ikke med helsen
Liv og hennes mann er veldig fornøyd med hjelpen de fikk fra Tryg. De to pensjonistene er ofte i Alicante, og opplevelsen har ikke skremt dem for flere turer til Syden.

– Når først ulykkene er ute, så er det veldig betryggende at spansk helsevesen og Trygs reiseforsikring tok vare på meg. Det er alltid kjedelig og litt skummelt når man blir syk på reise. Men er man på tur, så kan ting skje. Ryggskaden kunne likså godt skjedd hjemme. Det viktigste når man er på tur er å ha reiseforsikringen i orden. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde blitt konsekvensene uten.

– Jeg gambler ikke med liv og helse, sier Liv, og humrer litt over ordspillet.

Kan bli dyrt
Trygs reiseekspert, Roy Vetaas, er glad for at det gikk bra med Liv. Men han kan fortelle at båretransport hjem til Norge fort kan bli veldig dyrt uten reiseforsikring.

– Dersom Liv ikke hadde hatt reiseforsikring, så ville ryggskaden hennes kostet drøyt 220 000 kroner. Da er båretransport på ambulansefly tatt med. Hun fikk selvsagt alt dekket, inkludert utgifter for tapt ferie. Men uten forsikring måtte hun betalt beløpet selv. Dessverre er det mange nordmenn som må sendes hjem med ambulansefly årlig. Mange av dem har ikke reiseforsikring. En tur hjem med ambulansefly fra USA eller Østen kan fort koste nærmere en halv million kroner, inkludert behandling,  sier Roy Vetaas.

Ta en uforpliktende prat med oss om reiseforsikring

Han legger til:

– Reiseforsikring er en av de billigste forsikringen vi har. Men den kan fort redde økonomien din dersom uhellet er ute på reise, sier han.

Om forfatter

Arvid Steen er ansatt som historieforteller og pressekontakt i Tryg.

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert